Vinet passar utmärkt till klassiska förrätterna från Langhe-regionen, som kalv med tonfisksås (Vitello Tonnato) och grönsaksflan. Det kompletterar även mustiga pastarätter, nötstek samt traditionell minestrone elegant och bra även efter maten till medellagrade hårdostar. Servera kring 18 grader.
Ett vin med stor struktur och djup aromatik av plommon och skogsbär som fyller näsan, följt av en behaglig avslutning med toner av baskverk som hallongrottor. Smaken är fyllig, omslutande, balanserad med en fin syra och ett långt behagligt avslut.
Druvorna, som handskördades i mitten av september, anländer till vineriet och avstjälkas och pressas omedelbart. Jäsningen sker i rostfria ståltankar vid en kontrollerad temperatur på 26 °C. Maceration av druvskalen, för att extrahera polyfenoliska föreningar (tanniner och färg) samt aromatiska ämnen, varar i cirka 8 dagar. Efter denna fas genomgår vinet flera omtappningar för att klarna och förbereda sig för lagringsfasen på ekfat.
Lagringen av Nizza sker delvis i franska ekbarriquer och delvis i slavonska ekfat. Den totala mognadsprocessen för vinet tar minst 18 månader i vinkällaren. Innan vinet är redo för försäljning är det mycket viktigt att det fullbordar sin flasklagring under en period av minst 4 till 6 månader. Denna fas hjälper vinet att uppnå en mer balanserad och komplex karaktär, vilket förbättrar dess struktur och smakprofil innan det når släpps på marknaden.