Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Negroni Sbagliato

Negroni föddes i Florens för över 100 år sedan men har sällan varit så omtalad som nu (men i sin "felaktiga" form) tack vare en viral intervju på TikTok. Det här är receptet på den just nu mest trendiga drinken – Negroni Sbagliato. 

Negroni är en cocktail som förvandlats tre gånger om, förädlats av en greve för att 100 år senare trenda på TikTok. 

Greven Camillo skapade Negroni

När greven Camillo kom hem till Florens, efter att ha bott i New York, saknade han sin favorit-cocktail, Americano. Samtidigt tyckte han att den var lite för svag, så han skapade sitt eget recept. Det sägs att det var en ung kille, Fosco Scarselli, som arbetade på Casoni's, en livsmedelsbutik på Via de' Tornabuoni i Florens, som förverkligade grevens idé. 

Emma D'Arcy gav Negroni Sbagliato nytt liv

Drinken Negroni som består av en tredjedel Campari, en tredjedel röd Vermouth och en tredjedel Gin istället för Soda (som det är i orginaldrinken) blev en stor succé och är än idag, över 100 år senare. Just nu kanske mer än någonsin tack vare att skådespelerskan Emma D'Arcy som spelar Rhaenyra Targaryen i Game of Thrones-spinoffen House of the Dragon i en intervju avslöjade sin favoritdrink:  

"Negroni Sbagliato...with Prosecco". 

Soda som blev Gin som blev Prosecco

Negroni Sbagliato betyder "felaktig Negroni" eller "Negroni på fel sätt" på italienska då det är ett recept som än en gång bytt ut originalingrediensen Soda, till... Prosecco.

Testa du också. Det här är vårt bästa recept.

Gör så här:

  1. Fyll ett glas med mycket is.
  2. Häll i de tre ingredienserna i lika delar. 
  3. Blanda väl med en sked och dekorera med en skiva apelsin. 

Ingredienser 

1/3 Campari

1/3 Vermouth

1/3 Prosecco

Apelsin

Cin cin!

Prova vårt recept om du göra en klassisk negroni istället.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept