Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Meny till alla hjärtans dag

Bjud din älskling på dejt med lyxmiddag hemma på alla hjärtans dag! Den här menyn är komplett med förrätt, varmrätt och dessert samt vin som passar till. 

Vägen till hjärtat går genom magen. Och, för att komma dit passeras gommen. Därför ska du laga den här romantiska menyn på dejten. Från förrätt till efterrätt och viner som för smakerna att nå nya höjder. Perfekt till alla hjärtans dag eller hemmadejten till exempel.

Förrätt: Krämig burrata på ljummen tomatsallad

Burrata är en lyxig varian av mozzarella. Fylld med krämig ostmassa och grädde. Här serverad på en ljummen bädd av tomatsallad med basilika och olivolja. Gå till receptet här. 

Vintips till burrata:

Servera ett syrligt vitt vin från samma land som osten. Vår rekommendation: Fiano från Kampanien eller ett vitt Aglianico från Basilicata.

Varmrätt: Hummerpasta

Världens godaste hummerpasta är inte särskilt svårt att laga. Med det här receptet imponerar du med en grym kombination av vitlök, färsk tomat och vitt vin som lyfter smaken av hummer till en ny nivå. På skalen kokar du en fond som blir basen till såsen. Gå till receptet här. 

Vintips till hummerpasta:

Godast blir det med en Champagne (funkar även toppen till förrätten om ni vill ha samma vin rakt igenom). Välj en champagning champagne, det vill säga en som har lite kraft och brödighet. Det lyfter den koncentrerade hummersmaken du fått till med fonden. Ta inte den allra kraftigaste då den riskerar att ta över. Vårt tips: Champagne gjord på den blå druvsorten Pinot Meunier. 

Efterrätt: Sparkling sorbet

Efter ditt vackra hantverk med pastan gör det enkelt för dig när det är dags för dessert. En kula hallonsorbet (som du köper eller förbereder innan) i ett vackert coupe-glas (ett sådant öppet champagneglas som var populärt på 20-talet). Häll över rosa bubbel och njut!

Vintips till sparkling sorbet:

Välj ett rosébubbel för att följa kärlekstemat. Vårt tips: Italienskt rosa bubbel i diamantflaska. 

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept