Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Grillade lammracks

Saftigt lammkött, som grillas över öppen eld för en rökig arom, är svårt att motstå. Att grilla lammracks är perfekt för en lyxig middag eller en barbecue med nära och kära.

Grillade lammracks med smak av medelhavet

Att grilla lammracks är en kulinarisk höjdpunkt i många kulturer världen över. I Asien och Mellanöstern brukar man grilla lammracks med kryddor som ger rätten en helt annan smakprofil. I Grekland är det vanligt att lammracksen gnids in med citron, vitlök och oregano innan de grillas till perfektion och i Australien är det populärt att marinera lammracks i en blandning av mynta och shiraz. Vårt recept på grillade lammracks bygger på traditioner i medelhavsregionen där man använder färska örter och citron för att ge köttet smak. Oavsett hur du väljer att smaksätta köttet så är lammkött på grillen en bra grund för en minnesvärd måltid.

Lammracks är kotlettraden med revben från den främre delen av ryggen. Det är en delikat och smakrik styckningsdel som är väl lämpad för grillning eller stekning. 

Så lyckas du med grillade lammracks

För att uppnå optimal smak och mörhet, är det viktigt att inte grilla lammracks för länge. En rosa kärna garanterar en saftig och smakrik upplevelse. Servera dina lammracks med en fräsch sallad, rostade grönsaker eller potatisgratäng för en fulländad och välsmakande måltid.

Gör så här

 1. Blanda olivolja, citronsaft, rosmarin, timjan, vitlök, salt och peppar i en skål. Lägg lammracksen i marinaden och vänd runt dem så att de täcks ordentligt. Låt marinera i kylen i minst 30 minuter, eller gärna över natten.

 2. Förbered grillen för medelvärme. Om du använder en kolgrill, låt grillkolen brinna tills den är glödande och vit. Om du använder en gasgrill, värm den till mediumvärme.

 3. Grilla lammracks direkt på grillgallret i cirka 4–5 minuter per sida, eller tills de är genomstekta. Använd en termometer för att kontrollera innertemperaturen, som bör vara omkring 60 °C för medium rare.

 4. Låt lammracksen vila i 5 minuter innan servering. Servera dem med dina favorittillbehör och njut av en utsökt och smakrik måltid!

Ingredienser (4 pers)

 • 4 lammracks (cirka 600 g)

 • 3 msk olivolja

 • 2 msk citronsaft

 • 1 msk hackad färsk rosmarin

 • 1 msk hackad färsk timjan

 • 1 tsk vitlöksklyfta, riven

 • 1/2 tsk salt

 • 1/4 tsk svartpeppar

Vin som passar till grillade lammracks

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept