Les Cassagnes de La Nerthe Côtes-du-Rhône Blanc 2023
269kr
Sötma
Fruktsyra
Fyllighet
1 flaskor
Les Cassagnes de La Nerthe Côtes-du-Rhône Blanc 2023
269kr
Fri frakt från 799 kr
Nöjd kund-garanti
Säkra betalningar
Lagerstatus:
38 st
Frisk och elegant vit Côtes du Rhône från ikonisk producent!
Prova till grillad havsabborre, räkor med vitlök eller en krämig fiskgryta. Utsökt med kyckling i citronsås eller en örtbakad kycklingfilé. Servera vid 10–12 grader för att framhäva vinets aromatiska komplexitet och friska syra.
En hyllning till det unika terroiret i södra Rhône. Framställt av ekologiskt odlade druvor från en av regionens mest respekterade producenter, bjuder detta vin på en harmonisk balans mellan fräschör, struktur och aromatisk komplexitet. En upplevelse som speglar La Nerthe’s mångåriga expertis och passion för kvalitet. Doften är inbjudande och komplex med toner av vita blommor, mogna päron och persika. Subtila inslag av citrus och en lätt mineralitet tillför en friskhet som ger ett levande uttryck av vinets ursprung. Smaken är fyllig och generös med en silkeslen textur. Här möts mogna stenfrukter som aprikos och persika med en fräsch citrussyra och en lätt kryddighet i bakgrunden. Avslutet är långt och elegant med en touch av mandel och mineralitet som dröjer kvar och ger ett sofistikerat intryck.
Druvorna till Les Cassagnes de La Nerthe Blanc odlas på de högsta terrasserna i Domaine de la Renjarde-vinodlingen inom Côtes du Rhône-appellationen, omgiven av gröna ekskogar. Här planteras viognier och marsanne, druvsorter som inte är tillåtna i Châteauneuf-du-Pape.
Vinodlingarna ligger på höjder upp till 180 meter över havet och präglas av flera mikroklimat med varierande jordtyper av sand, lera och kalkstensskärvor som bidrar till naturlig filtrering. Druvorna skördas för hand under natten eller tidigt på morgonen och sorteras noggrant vid ankomsten till vineriet. De pressas direkt tidigt på morgonen för att dra nytta av de svala temperaturerna, vilket bevarar aromerna. Musten jäser i rostfria ståltankar vid låga temperaturer 15 – 18 grader för att skydda de fina aromerna. Vinet lagras i cirka 6 månader i rostfria ståltankar och betong på sin jästfällning med regelbunden omrörning före buteljering.