Druvorna till Les Cassagnes de La Nerthe Blanc odlas på de högsta terrasserna i Domaine de la Renjarde-vinodlingen inom Côtes du Rhône-appellationen, omgiven av gröna ekskogar. Här planteras viognier och marsanne, druvsorter som inte är tillåtna i Châteauneuf-du-Pape.
Vinodlingarna ligger på höjder upp till 180 meter över havet och präglas av flera mikroklimat med varierande jordtyper av sand, lera och kalkstensskärvor som bidrar till naturlig filtrering. Druvorna skördas för hand under natten eller tidigt på morgonen och sorteras noggrant vid ankomsten till vineriet. De pressas direkt tidigt på morgonen för att dra nytta av de svala temperaturerna, vilket bevarar aromerna. Musten jäser i rostfria ståltankar vid låga temperaturer 15 – 18 grader för att skydda de fina aromerna. Vinet lagras i cirka 6 månader i rostfria ståltankar och betong på sin jästfällning med regelbunden omrörning före buteljering.