• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Las Reñas Tinto 2019 Monastrell

Las Reñas Tinto 2019

Pris 99 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fruktigt
Karaktär
Fruktigt och aromatiskt
Färg
Djupt mörkrött, med purpurröda inslag
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Bullas
Klassifikation
DO
Producent
Cooperativa Nuestra Señora del Rosario
Huvuddruva
Monastrell
Druvor
90% Monastrell, 10% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2.5 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Intensiva och aromatiska dofter, fruktig med en betydande närvaro av jordgubbar, röda vinbär och plommon, som utvecklas i glaset och ger lite örtiga och blommiga nyanser, såsom fänkål och viol. Lent, fräscht och lättdrucket, med en fin balans mellan silkeslena tanniner och fruktighet. Anslutet är långt och ger en välbalanserad känsla.

Passar till

Bra allroundvin till en smakrik pasta med örter, lite kraftigare rätter på nöt, lamm eller vilt, kryddiga korvar eller charkuterier, pizza eller mellanlagrade ostar. Servera svalt kring 18-19 grader.

Beskrivning

Cooperativa Nuestra Señora del Rosario grundades 1951 och slog 1998 ihop sig med att annat kooperativ. Idag består kooperativet av totalt 770 samarbetspartner med över 4000 hektar vinodlingar. Bullas är ett litet DO precis bredvid Jumilla och deras serie Las Reñas produceras av huvudvingården, som kontrollerar och ansvarar för över 50% av kooperativets vingårdslägen. Den som är nyfiken på viner från lite mindre kända spanska regioner, kommer inte bli besviken. Inte helt ovanligt för regionen, så är det Monastrell som utgör majoriteten av innehållet i deras viner och målet med denna serien är att producera maximal kvalitet utefter den potential och möjlighet druvorna har på respektive vingårdsläge. De ska kännas fräscha, unga och fruktiga och naturligtvis vara väldigt prisvärda.

Populära viner med samma druva

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS