Dekantera två timmar innan servering och servera runt 16-18 grader tillsammans med rätter på vilt, nötkött, en fyllig pasta eller mogna ostar.
Intensiva och komplexa aromer av iris, röd frukt och saftiga svarta körsbär och svarta vinbär. Toner av balsamvinäger, mynta och lakrits. Torra, varma och lena smaker av mogen frukt med friskhet.
La Rasina ligger på den sydosliga sluttningen av Montalcino i Brunello DOCG- området. Med rullande kullar och rosor som klättrar över byggnadens gamla väggar skapas en kärleksfull atmosfär i denna lilla familjeägda egendom. La Rasina grundades i början av 1970-talet av farfar till familjen Mantengoli, Santi. Senare förvaltad av hans son. Vasco, och nu han barnbarn, Marco, visar gården engagemang och spetskompetens som funnits i händera på den hårt arbetande familjen under många år. Det är en klassiskt och ursprungstypisk Brunello som erhållit flera toppbetyg och utmärkelser.
Utmärkelser
96 Poäng - James Suckling 91 Poäng - Robert Parker 90 Poäng - Wine Spectator 96 Poäng - Antonio Galloni