Efter traditionell vinifiering extraheras alkoholen ur vinet genom vakuumdestillation i spinnande konkolonner. Denna innovativa process kräver inte tillsats av kemikalier eller uppvärmning. Det behövs bara 30 timmar för att försiktigt ta bort alkoholen från vinet. Vinets struktur och aromatiska kvalitet bevaras därmed utan tillsats av aromer för att uppnå en autentisk och naturlig smak.
La Baume Saint-Paul är en utsökt serie viner som uttrycker vårt sätt att odla vin och den omsorg vi känner för området. Våra produkter erbjuder allt konsumenten kan förvänta sig av ett vin: kropp, frukt, friskhet och finess" Jonathan Sanchez - Vinmakare.
I mer än ett sekel har Domaine de la Baume odlat och tillverkat förtrollande viner med stor aromatisk profil. Beläget i hjärtat av Languedoc-Roussillon i den lilla staden Servian mellan Béziers och den medeltida staden Pézenas, är vingården en inspirationskälla. Som ett sant paradis av lugn och omgiven av natur, symboliserar vingården värmen och livligheten i södern samt kärleken till landet. Jordmånen på vingårdens åkrar är mycket varierande. Medan den består av liten kalksten på sluttningarna, består jorden på slätten av lera/kalksten och sand/lera. Denna rika terroir gör det möjligt att göra många olika viner, allt från den lätta dricksstilen till de mer raffinerade vinerna. Men oavsett hur vinet är, erbjuder de en enorm aromatisk variation.