Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Douro Portugal
Feuerheerd's Colheita Port 1997 Blend

Feuerheerd's Colheita Port 1997

649kr

1 flaskor
Feuerheerd's Colheita Port 1997 Blend
Feuerheerd's Colheita Port 1997 649kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 8 st

Ljuvlig snart 27 åring perfekt till ost och nötter!

Öppnas med största försiktighet och avnjuts bäst kring 12 grader. Perfekt att servera som aperitif eller till desserter som Butterscotch pudding eller grillad ananas med kola och portvinssås samt till lagrade ostar som Beemster Extra Old Gouda.

En Single Harvest i sitt renaste uttryck. På näsan uppvisar vinet fina vaniljaromer blandat med torkad frukt, toner av cigarrer och en touch av smörkola och melass. Extremt intensiv och komplex med toner av kryddig svartpeppar och kanderat apelsinskal, omgiven av mycket söt karamell och honung. Den sammetslena smaken förhöjs av en överraskande krispig syra, vilket ger vinet en attraktiv fräschör trots sin ålder. Otroligt lång eftersmak som ger uttryck i alla sinnen.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 20%
  • Sockerhalt 12.8g/100ml
  • Starkvin

Omdömen

Beskrivning

Historiskt arv

1815 kom den tyska handlaren Dietrich Matthias Feuerheerd till Portugal och grundade sitt portvinsvarumärke med samma namn i Porto. Där valde han ut de bästa druvorna han kunde finna och lät dem mogna i ekfat innan han skeppade dem till kunder i norra Europa. På senare år blev firman uppköpt av Barão de Vilar och ett nytt vin skapades för att hylla Dietrich Matthias arv - ett fylligt rödvin, från de bästa druvorna som sedan får mogna på ekfat som tidigare användes för portvin! Resultatet blir ett smakrikt, stort och fylligt vin med mycket kryddiga inslag.

Utmärkelser

Silver - International Wine Challenge 2012 Commended - Decanter World Wine Awards 2012 Guld - Challenge International du Vin 2007 Guld - Vinalies Internationales 2007 Brons - International Wine Challenge 2006

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt