Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Château Puech Redons odlingar ligger i Languedoc Roussillon och Gard-departimentet.

Vid foten av Cévennes växer vinrankorna på halvkullar i sydlig riktning. Jordmånen består av lera och kalksten. Växlingen mellande de medelhavsvarma dagarna och friska nätter skapar de ultimata förutsättninggarna för den speciella terroir som druvorna växer i.

Odlingen, produktionen, samt buteljering sker på den egna vingården och alla viner är ekologiskt certifierade. Allt sker med respekt för naturen och den hållbara utveckling.

Château Puech Redon är starkt engagerade i att värna om de vilda djur samt faunan i den omgivande naturen, i syfte att minska på det mänskliga miljöavtrycket.

De är extremt stolta över att fortsätta den tradition som har en kulturell dimension. Alla druvor skördas för hand, vinifieringen tillåter endast den naturliga jästen som finns på vingården och i vineriet. Vinerna är inte förfinade samt med en väldigt försiktig och nästintill obefintlig filtrering vid buteljering.

Tillsats av S02 användes endast om det är absolut nödvändigt. Denna typ av tillvägagångssätt gör det möjligt för viner att helt uppvisa den underbara terroirens potential.

Viner väl värda att upplevas!

Passar till

Servera runt 8-12°C till lättare fisk- och skaldjursanrättningar som en Ceviche, charkbricka, kittostar, aperitifer eller avnjut precis som det är i sin enkelhet.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Hallonrosa
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Distrikt
Cévennes
Producent
Domaine Puech Redon
Huvuddruva
Cinsault
Druvor
80% Cinsault, 20% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
11.5%
Se även
 • Producent

  Domaine Puech Redon

  En ekologiskt certifierad domän fylld av skog och vingårdar

 • Huvuddruva

  Cinsault

  Cinsault, en druva med många namn och många användningsområden.
  De fylliga cinsault druvorna kommer i många namn och är perfekta för alla sorters av användning, och de har en lång historia som är spridd över hela världen.

 • Region

  Languedoc-Roussillon

  Mellan Provence och Pyreneérna i Sydfrankrike ligger Languedoc-Roussillon, en av Frankrikes viktigaste vinregioner när det gäller kvantitativ produktion. Trots detta är Languedoc-Roussillon ett outforskat område om man talar med gemene man utanför Frankrikes gränser.

 • Distrikt

  Cévennes

  Viner odlade i bergen i södra Frankrike.
  Cévennes - samlingsnamnet för viner som blir odlade i norra delen av Languedoc. Där hittar man druvor som växer på sluttningar mellan kastsanjeodlingarna.