Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine Puech Redon

(0)

En ekologiskt certifierad domän fylld av skog och vingårdar

Kort om Domaine Puech Redon

Vi befinner oss i varma Languedoc-Roussillon, och Gard vid foten av Cévennes-skogen.

Cyril Cuche äger och bor på denna 400 ha stora domän där han också föddes. En domän fylld av skog, vingårdar och spannmål. Jordmånen består av lera och kalksten.  Medelhavets varma sommardagar och friska nätter skapar de ultimata förutsättningarna för terroiren som druvorna växer i.

Cyril har valt att odla helt ekologiskt och är certifierade sedan år 2008. Han förstod snabbt hur jorden frodades av att få arbetas på ett mer naturligt sätt. 

Med hjälp utav Eric Texier (som är en mycket känd vinodlare i Rhônedalen och arbetar helt naturligt i både vingården och vineriet) lärde han sig snabbt att producera naturliga viner med jäsning av inhemsk jäst och utan tillsats av SO2. Resultatet är något utöver det vanliga. Vinerna uttrycker fräschör, extraordinär frukt och fantastisk drickbarhet. Man känner av Rhônedalens intensitet i vinerna och Cinsault druvans fräschör.

Historia

Cyrils farfar förvärvade denna mark efter andra världskriget. Cyril tog sedan över denna domän där han började arbeta ekologiskt 2008.

Cyril fortsätter stolt att arbeta enligt tradition och håller därmed hans farfars arv vid liv som har en sådan kulturell betydelse. Druvorna skördas för hand, vinifieringen utförs med inhemsk jäst och utan tillsatser.

Denna minimalt ingripande strategi för vinframställning bekräftades på nytt när den berömda Eric Texier, som från och med 2017 beslutade sig för att samarbeta och hjälpa Cyril med vinifieringen. 

Cyril har och kommer alltid ha som motto att arbeta med respekt för naturen och den hållbara utvecklingen. 

Vi uppmanar därför alla att verkligen prova dessa lättdruckna viner!