Druvorna till Delamotte Brut kommer mestadels från husets egna Chardonnay-odlingar som ligger i de klassiska Côte de Blancs-byarna Le Mesnil sur Oger, Avize och Oger. De årgångar som man inte producerar Champagne hos Salon låter man även dessa viner ingå. Detta ger en mycket typisk husstil som kännetecknas av elegans men samtidigt kraft.
Delamotte Brut lagras minst tre år på sin jästfällning inna degorgeringen äger rum. En kvalitetsinvestering som kan jämföras med minimilagringstiden på 15 månader. Resultatet blir ökad komplexitet, tydligare karaktär och bättre utvecklingspotential. Basårgången är 2013.
Salon producerar endast champagne de år som kvaliteten anses vara extra bra. Övriga år ingår dessa druvor i Delamottes produktion. Varje år produceras endast ca 600 000 buteljer hos Delamotte och totalt arbetar elva personer på egendomen. Det gemensamma målet är att skapa ädla bubblor som präglas av elegans, fruktighet och generositet.