Dekantera minst 2-3 timmar i förväg och servera runt 16-20°C en en premiumköttbit av nöt eller vilt eller till en lyxig ostbricka.
Fina och eleganta aromer av viol, läder och mogen svart frukt med en touch av varm kryddighet. Lager på lager av mogna körsbär och björnbär med silkeslena och välbalanserade tanniner och en lång finish
Mycket få viner uppnår 100 poäng och full pott från Robert Parkers Wine Advocate, men vinmakare Giacomo Neri har producerat två. I dennes föregångare, 2010:an fick den just det, 100 poäng. Även om denna årgång "endast" får 95 poäng, så är det svårt att hitta en vassare Sangiovese än denna.Tanninerna är perfekt avrundade tack vare Giacomos perfekt timade skörd. Det gör att det är drickbart redan i sin ungdom, men som har en enorm lagringspotential. Som The Wine Advocate beskriver det i sin 95-poängs-recension: "a wine of enormous pedigree and importance. It is generous and confident with a presentation that offers purity, intensity and persistence." Om du inte kan hålla dig och öppnar den redan nu, se då till att dekantera den i åtminstone 2-3 timmar i förväg.
Utmärkelser
95/100 - Robert Parker - The Wine Advocate, 2016 94/100 - JamesSuckling.com, 2015 94/100 - Antonio Galloni, 2016