Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Bodegas RE är en av Chiles mest innovativa och spännande vinerier med sina lekfulla druvblandningar och sitt otroliga fokus på kvalitet i alla led. Företaget grundades av Pablo Morande, en av Chiles vinpionjärer, som hans hjärteprojekt efter att ha sålt den mer kommersiella firman som han blev känd för. RE Doble är en "medelhavs-blend" på Garnacha och Carignan med en skvätt Chardonnay (!) och Pais med ett väldigt udda odlingssätt.

Passar till

Servera runt 16-20°C till rätter på lamm, en paella, eller tapas.

Utmärkelser

92 poäng eRobertParker.com

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Ljust rubinrött
Land
Chile
Region
Valle Central
Distrikt
Maule Valley
Producent
Bodegas Re
Huvuddruva
Garnacha
Druvor
50% Garnacha, 47% Carignan, 2% Chardonnay, 1% Pais.
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  Bodegas Re

  Bodegas RE är det chilenska vinet som ständigt byter skepnad.
  Banbrytande vin från Chile som ständigt byter skepnad. Varje år förändras vinet i takt med att dess grundare driver olika experiment.

 • Land

  Chile

  Vad man vet odlades det vin i Chile redan på 1500-talet. Men det var inte förrän i mitten av 1980-talet som viner av god kvalitet lanserades på marknader utanför Chile.

 • Region

  Valle Central

  Vinregionen Valle Central är Chiles största, både då det gäller volym och areal. Området sträcker sig över 400 kilometer från Maipo-dalen strax söder om Santiago till den södra änden av Maule-dalen. Vingårdarna här producerar en rad olika sorters viner på flera olika druvsorter.

 • Huvuddruva

  Garnacha

  I stora och välrenommerade vindistrikt såsom Chateauneuf-du-pape och Priorat spelar garnacha en stor roll. Den har sitt ursprung i soliga Spanien och i Frankrike går den under namnet grenache.