Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Re

(0)

Bodegas RE är det chilenska vinet som ständigt byter skepnad.
Banbrytande vin från Chile som ständigt byter skepnad. Varje år förändras vinet i takt med att dess grundare driver olika experiment.

Varför är Bodegas Re i ständig förändring, vart odlas de och vilken smak har dessa viner?

En chilensk uppstickare med en kraftig smak

Bodegas RE grundades år 2012 av pionjären Pablo Morande och hans son (även vid namn Pablo). Familjen har sina rötter i Maule-dalen i Chile sedan i början av 1800-talet och har en lång historia av vinodling. Dess grundare Pablo har en karriär inom vinframställning och är välkänd över hela Chile. Vinerna är kraftfulla, har en hög tanniner och fantastiska aromater av brandy spirit, mörka bärfrukter, kryddor och mandlar. Dess färg är oftast ren, djup och rubinröd. Men smaken kan variera beroende på årgången och hur den är tillverkad.

Ett vin i ständig förändring

Med Bodegas RE vill de ta till vara på de gamla traditionerna som finns i familjens långa historia av vinodling och samtidigt kombinera det med nya kunskaper. RE står för "reinventar", återuppfinna, "recrear", återskapa och "redescubrir", återupptäcka. Därav, namnet Bodegas RE.

Odling och producering

Bodegas RE: s vingårdar är belägna i Casablanca i Chile. Utöver har dem också 72 hektar vinstockar i Loncomilla i Maule Valley. Maule är ett område med ett väldigt varmt klimat och en kort odlingsperiod. Vinodlingarna planteras på böljande kullar på cirka 200 meters höjd och ger låga avkastningar på cirka 6-8 ton. På grund av den korta säsongen lyckas vinerna behålla en hög nivå av syra. Vilket bidrar till dess speciella smak.

Vad passar vinerna till?

Vinerna är bland de bästa i världen och kvalitén står högst genom hela processen. Dess kraftfulla och hög intensitet gör att vinet passar alldeles utmärkt till flertalet rätter. Således är det ett matchande vin till främst rätter med rött kött. Bland annat chorizo, stek och torkat kött.