Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Andalusien Spanien
  • Nyhet
Alvaro Domecq Fino la Janda Sherry palomino fino

Alvaro Domecq Fino la Janda Sherry

199kr

1 flaskor
Alvaro Domecq Fino la Janda Sherry palomino fino
Alvaro Domecq Fino la Janda Sherry 199kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
34 st

Sherryn du alltid vill ha på kylning när tapasbrickan ska fram!

Perfekt till salta snacks som oliver, boquerones, chark och hårdostar som manchego. Servera kring 8 grader.

En klassisk förstklassig fino som utmärker sig genom den långa lagringstiden (hela 10 år med sitt flortäcke). Något som i kombination med den uttrycksfulla karaktären hos en riktigt bra fino och den robusthet och fyllighet, blir vinet mycket speciellt och älskvärt.

Omdömen

Beskrivning

Alvaro Domecq är en framstående vinmakare verksam i Andalusiens södra delar i Spanien, född i Jerez de la Frontera, en stad berömd för sin produktion av sherry, ett av Spaniens mest ikoniska viner.

Domecq har varit en banbrytare inom vinframställning i området och har spelat en avgörande roll i att höja kvaliteten på de lokala vinerna.

Som en av de mest ansedda vinproducenterna i Jerez, har Domecqs viner erhållit flera priser och erkännanden. Hans engagemang för sherry och hans arbete med att förädla framställningsteknikerna på ett miljövänligt sätt har gett hans viner deras karakteristiska elegans och djup.

Domecq äger flera vingårdar i Andalusien, där den mest framstående är Bodega Valdespino. Här växer druvsorterna palomino, pedro ximenez och moscatel på vinstockar som har rotat sig djupt i områdets rika historia sedan 1200-talet, och vingården har varit i familjens ägo genom många generationer.

Alvaro Domecq har också dedikerat sig åt att öka medvetenheten om sherry genom att författa böcker om vinproduktion i Jerez och genom aktivt deltagande i internationella vinorganisationer för att främja sherryviner globalt.

Utmärkelser

94 poäng - Gourmets
91 poäng - Guia Penin

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt