• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Altesino Rosso Toscana IGT 2016 Sangiovese

Altesino Rosso Toscana IGT 2016

Pris 169 kr
Lagerstatus
98 st
Lagring
Drick nu och fram till 2022
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Italien
Region
Toscana
Klassifikation
IGT
Producent
Tenuta Altesino
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
80% Sangiovese 10% Merlot 10% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2.1 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Fyllig och uttalad fruktighet ifrån Sangiovesedruvan kryddat med mjuka mörka bärtoner ifrån Merlot och Cabernet Sauvignon. Allt detta balanserat med en fin syra, mjuka tanniner och en lätt kryddighet i finishen.

Utmärkelser

90/100 - James Suckling

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med fläskkött, kyckling, lamm och pizza. Perfekta vinet till en härlig pasta bolognese.

Beskrivning

Detta är lillasyster till Altesinos berömda Brunelloviner och ett sant kap. Här samlas Altesinos expertis i ett riktigt skrytbygge till "veckovin". Altesinos vinmakare har skapat ett vin som han med sina egna höga krav skulle njuta av varje dag i veckan, och det säger en hel del, med tanke på hans höga kvalitetskrav. Som vinskribenten Robert Parker skrev i Wine Advocate - "You can't complain when a great value wine like this is made available from Montalcino."

Finns i samling

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS