Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Tenuta Altesino

(0)

Altesino tillhör Brunello-producenternas superliga och har tilldelats höga poäng vid ett flertal gånger av Wine Spectator och Wine Enthusiast.

Kort om Altesino

Altesino tillhör Brunello-producenternas superliga. Slottet går tillbaka till 1500-talet och ligger i östra Montalcino. Altesino äger en tredjedel av den berömda Montesoli-höjden, som anses vara ett av de bästa lägena i Brunello. Altesino är en riktig topproducent som upprepade gånger fått höga betyg bland andra Wine Enthusiast, James Suckling och Robert Parker.

Historia

Altesino tillverkar vinet i källarna under det historiska Palazzo Altesi, som är över 500 år gammalt. Perfektionism kan skönjas överallt i vinframställning och ingenting lämnas åt slumpen. Resultatet är högsta kvalitet med respekt för traditioner. 

På 1980-talet moderniserades pionjären Altesino produktionsmetoderna och kvaliteten steg till nya höjder. Altesinos Brunellos tillverkas fortfarande huvudsakligen på traditionellt sätt i stora, slavonska ekfat, men även franska ekfat används.

Montosoli - den bästa Brunellon i världen?

Altesino äger även en tredjedel av den berömda Montesoli-kullen, där Sangiovese Grosso trivs optimalt, och rankas som bästa ”Single Vineyard” i hela Brunello. Den första Montosoli såg dagens ljus 1975 och har sedan dess varit berömd i Brunello. 

Altesino var den första Brunello-producenten som tillverkade ”Single Vineyard”-viner och den första som sålde dessa viner ”en Primeur”, som man gör i Bordeaux. Montosoli är idag ett av Italiens fantastiska viner i linje med Sassicaia och andra italienska klassiker.