• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Zom Superior Tinto 2017 Touriga Nacional

Zom Superior Tinto 2017

Pris 119 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta två åren
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt rubinrött
Land
Portugal
Region
Douro
Klassifikation
DOC
Producent
Barão de Vilar
Huvuddruva
Touriga Nacional
Druvor
100% Touriga Nacional
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Komplexa aromer, med inslag av svarta frukter och lätt kryddade toner till följd av åldrande på ekfat. Munnen är fräsch och intensiv och avslöjar ett harmoniskt uttryck mellan de mogna frukterna och de mejslade tanninerna. Lång och balanserad finish.

Passar till

Avnjut vinet kring 16-18 grader till kraftfulla kötträtter, gärna vilt, som till exempel rådjurssadel ackompanjerat en krämig svampsås och hasselbackspotatis. Serveras också med fördel till en bricka med mellanlagrade ostar

Beskrivning

Zom Collection är familjens återspegling på deras enorma kunskap och stora hängivenhet. Alla druvor handplockas, selekteras sedan varsamt ut och blandas för att garantera premiumkvalitet och konsekvent stil. Sedan får vinet åldras på gamla och nya franska ekfat under några månader vilket gör att vinerna blir än mer lagringsdugliga även efter de buteljerats och låter dem fortsätter att utvecklas under hela sin livslängd. Majoriteten av druvorna som används i produktionen kommer från Quinta de Zom, som ligger i hjärtat av Parque Natural do Douro Internacional, vilket är med på världsarvslistan och hemmiljö för Bloodhound Eagle också känd som Bonellis örn (illustrerad på etiketten) en skyddad och sällsynt art som kan ses flyga över vingården då och då. Ett ögonblick utöver det vanliga för fågelälskarna där ute.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS