Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Barão de Vilar

(9)

Barão de Vilar, där modernitet och tradition möts.
Spännande är det bästa ordet för att beskriva Barão de vilar. Hundratals år av vintillverkning och en barontitel på 1800-talet mynnat ut i det här vinhuset.

Familjen van Zellers välrenommerade företag Barão de Vilar har en spännande berättelse. Modernt och traditionellt möts hos den här portugisiska vinproducenten. Något du ser bland annat på titeln Barão de Vilar, som familjen fick av Portugals drottning 160 år innan företaget grundades.

Historia

Bland vinproducenter som ofta räknar ålder i hundratal, är Barão de Vilar ännu i sin linda. Historien bakom är desto längre.

Även om just det här vinhuset kom till så sent som år 1996, är släkten van Zeller spårad till 1200-talets flamländska städer Mechelen och Nijmegen. Fortfarande kan du i Mechelens östra delar hitta namnet "Zaeller" i namn på olika företag, parker och till och med ett slott.

Redan i början av 1600-talet då släkten emigrerat till Portugal, började de odla vindruvor. Detta föll sig naturligt för en familj av odlare. En vinhandlare kom också snabbt in i bilden. Här hittar du alltså embryot till vinhuset som kom att grundas nästan 400 år senare.

År 1836 tilldelade Portugals drottning titeln Barão de Vilar till en av släktens frontfigurer, Cristiano Nicolau Kopke. Namnet fick han som förste baron av Vilar. Sedermera var det ättlingen Fernando Luís Van Zeller som köpte ett större vinlager åt sina söner och grundade företaget.

Idag, fjorton generationer efter den första vinodlingen, har intresset och erfarenheterna inom familjen alltså blivit till det välrenommerade vinhuset Barão de Vilar.

Eleganta portviner

Familjens långa historia inom vintillverkning gör att de kan erbjuda kvalitativa viner komponerade med känsla och tradition. Äkta portvin hittar du enbart i norra Portugal, runt Duorofloden som rinner genom staden Porto. Alltså var det en lyckospark att det var hit familjen emigrerade.

Du kan välja ett vitt portvin, ett lagrat tawny port eller ett ungdomligare ruby port. Oavsett, väljer du alltid traditionella och kvalitativa produkter. Trots att de här vinerna är moderna och företaget nytt så skiner århundraden av kärlek till vin igenom all av företagets produktion. Alla portviner är alkoholstarka viner som du oftast dricker med desserter och välsmakande ostar