Beskrivning

Vidauba är, som de flesta producenter på Mallorca, en relativt liten, men kvalitetsorienterad firma som ligger i Son Bennassar, som är en av de vackraste delarna av regionen. Mallorca har på kort tid fått sitt erkännande som vinregion och producerar idag riktigt toppviner, ofta i små kvantiteter och på en blandning av internationella och inhemska druvsorter. Picot n' negre är deras röda exemplar på en Cabernet-baserat blandning med mycket smak och varm frukt.

Passar till

Gott till alla typer av rött kött, kallskuret, choklad eller mellanlagrade ostar. Servera lite svalt, kring 17-18 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Spanien
Region
Mallorca
Distrikt
Plà i Llevant
Producent
Vidauba
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
Cabernet Sauvignon, Callet, Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
 • Producent

  Vidauba

  En vingård på Mallorca som odlar med traditionella metoder.
  En del av vinstockarna hos Vidauba har en speciell form. De är beskurna så att de liknar koppar. Den lokala druvan Callet trivs med denna form. 

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

 • Distrikt

  Plà i Llevant

  Det optimala medelhavsklimatet ger den spanska ön Mallorca goda förutsättningar för vinproduktion. Vindistriktet Pla i Llevant fick sin ursprungsbeteckning DO 1999 och området upptar de centrala samt östra delarna av Mallorca. Här har vinodling en lång historia, sedan romarna började odla druvor här redan år 121 för vår tideräkning.

 • Karaktär

  Torrt & Fruktigt

  Under denna kategori faller torra och fruktdrivna viner in med en restsötma på minimum 3g/ l max 12 g/ l.