• Fri frakt från 799 kr
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5   52 070 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Vidauba

(2)

En vingård på Mallorca som odlar med traditionella metoder.
En del av vinstockarna hos Vidauba har en speciell form. De är beskurna så att de liknar koppar. Den lokala druvan Callet trivs med denna form. 

Vidauba är en vingård som grundades 2006 av fyra vänner som delar en passion för vin och vinodling. Deras mål är att producera viner av högsta kvalitet genom att använda traditionella odlingsmetoder och ta hjälp av nya tekniska lösningar. Det innebär bland annat att Vidauba använder sig av den gamla traditionen att beskära vinstockarna i form av en kopp. Syftet är att skapa en form på vinstocken som ger maximal exponering av bladytan. Den här tekniken har visat sig särskilt lämplig för den lokala druvan Callet.

Mallorca

Vidauba ligger i Son Bennàssar nära Felanitx på Mallorca. Det är en av de vackraste platserna i regionen. Området där Vidauba ligger tillhör vinregionen Plà i Llevant. Regionen erhöll beteckningen Denominaciones de Origen 1999. Det beror på att där finns bördiga jordar och tillräckligt med vattentillgång. Där faller faktiskt cirka 460 mm regn per år och således är det ett perfekt mikroklimat för vinodling. Dessutom bidrar öns höga bergstoppar i kombination med många plana ytor, liksom vingårdarnas närhet till havet, till kvaliteten och originaliteten på Mallorcas viner.

Viner

Vidaubas mest karakteristiska rödvin är Black Picot'N. Det är tillverkat av Merlot, Syrah och Callet. Vinet har violetta toner och en intensiv färg. De har ytterligare ett rött vin som heter Ca'n Vetla. Det är tillverkat av Callet från gamla vinstockar. Resultatet är ett vin som har en mörk röd färg som nästan ser svart ut. Aromen är balsamisk med inslag av nötter, kryddnejlika och rostat bröd. Detta vin lagras i tolv månader på franska ekfat.

Vidaubas vita vin heter Picot'B. Det är tillverkat av Chardonnay och Premsal. Vinet har en kraftig smak av vita frukter såsom mango och tropisk ananas. Det har även blommiga toner som påminner om apelsinblommor. Vinet har en ljusgul färg och är idealiskt för de som vill upptäcka nya smaker liksom även dem som gillar unga och friska viner.