Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Vingården i fråga ligger i hjärtat av Spanien, i D.O. La Mancha. Här har familjen Mateos de la Higuera hållit på med vinodling i mer än 60 år. År 1977 planterades de första Tempranillo-vinstockarna och än idag är det Spaniens nationaldruva som är i fokus, tillsammans med den gröna druvan Verdejo. För de passionerade vinmakarna på Vega de Mara är bandet med sitt hemland särskilt viktigt, eftersom vinets kvalitet redan definieras på själva vingården. De skördar sina druvor på natten för att få dem i perfekt mognadsläge i källaren, där de sedan försiktigt vinifieras.

Passar till

Fint vin till aptitretare och fiskrätter, skaldjur, pasta, risrätter och fågel. Funkar också väldigt bra till rökt fisk, mjuka ostar och skinka. Lämplig serveringstemperatur, runt 8-12°C

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Spanien
Region
Kastilien-La Mancha
Distrikt
La mancha
Producent
Vega Demara
Huvuddruva
Verdejo
Druvor
100% Verdejo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
11.5%
Se även
 • Producent

  Vega Demara

  Bevarar druvans kvaliteter ända fram till slutprodukten.
  Viner från Vega Demara innehåller enbart druvor från de egna noga kontrollerade odlingarna. 

 • Huvuddruva

  Verdejo

  En okänd pärla bland de spanska druvorna.
  Verdejo är svår att odla men så värd mödan. En grön druva som många missat, trots att den är en av Spaniens allra bästa.

 • Region

  Kastilien-La Mancha

  Regionen Kastilien-La-Mancha ligger utanför den spanska huvudstaden Madrid. Området är känt för sin konst och sitt hantverk, men kanske framförallt för Cervantes hjälte Don Quijote från La Mancha. Här finns även stor produktion av prisvärda bordsviner, ofta gjorda på den gröna druvan Airén.

 • Distrikt

  La mancha

  La Mancha DO är Spaniens och Europas största vinregion.
  Från La Mancha kommer många lättdruckna och prisvärda röda viner. Men det finns även mer komplexa sorter som vinner på att lagras.