Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vega Demara

(0)

Bevarar druvans kvaliteter ända fram till slutprodukten.
Viner från Vega Demara innehåller enbart druvor från de egna noga kontrollerade odlingarna. 

Familjen Mateos de la Higuera köpte sin första vingård i området Mara Antona år 1946. Redan då var det Spaniens "nationaldruva" Tempranillo som gällde. Den första vingården låg under palatsområdet Alhambra i centrala Spanien. Här i D.O. La Mancha har verksamheten sedan bara vuxit. Släkten jobbade från början hårt för att både återställa gamla Tempranillo-gårdar och utveckla nya, förbättrade varianter av druvan.

Från vinodling till vinproduktion

År 2005, det vill säga nästan 60 år senare, blev vinproduktion en del av verksamheten. Grundfilosofin har alltid fungerat som en röd tråd för alla involverade, nämligen att göra allt för att bevara druvans kvaliteter. På så vis ger druvorna upphov till verkliga kvalitetsvin och det är tydligt att filosofin lever än idag. De skördar druvorna nattetid och använder dessutom enbart druvor från egna gårdar.

För familjeföretaget har det alltid varit viktigt att föra vidare de gamla traditioner som tidigare generationer bidragit med. Samtidigt ger ny teknik och ökad kunskap helt nya möjligheter. Därför kombinerar Vega Demara gamla traditioner och ny teknik i en ypperlig balans. 

Handarbete med stor respekt för naturen

Vega Demara producerar viner där druvornas egenskaper verkligen kommer fram. Den stora respekten familjen och företaget har för naturen ser du bland annat i deras strävan att bibehålla och utnyttja miljöns egenskaper. Tempranillo-odlingarna på området ger därmed mogna, komplexa och smakrika viner.

Trots att Tempranillo är både landets och Vega Demaras stolthet kan du även hitta tre andra blåa och tre gröna druvsorter: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Airén, Macabeo samt Verdejo.

Samtliga viner som Vega Demara producerar består alltså av någon eller några av dessa druvor. Genom att så noggrant hålla sig till egenproducerade vindruvor får producenten en unik överblick över alla skeden i tillverkningen. Det är det här som gör det möjligt att hålla sig till principerna om bästa kvalitet från början till slut.