• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Sumarroca Cava Brut Reserva 2018 Parellada

Sumarroca Cava Brut Reserva 2018

Pris 149 kr
Lagerstatus
25 st
Lagring
Drick nu, till och med 2025
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust halmgult
Land
Spanien
Region
Katalonien
Distrikt
DO Cava
Klassifikation
DO
Producent
Sumarroca
Huvuddruva
Parellada
Druvor
41% Parellada, 36% Xarel-lo, 23% Macabeo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
7 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier

Doft & smak

På näsan, härliga toner utav blommor, torkade fikon och nybakat bröd med en antydan av brioche. Smaken är torr och fylld utav citrus med den finaste mousse du kan tänka dig. Eftersmaken är behaglig och krämig.

Utmärkelser

91/100 Decanter World Wine Awards

Passar till

Servera kyld, 6-8 grader, till tapas, skaldjur eller som en härlig aperitif.

Beskrivning

Sumarroca har blivit utsedd till Spaniens bästa Cava-producent, två år i rad! Vinet är naturligtvis gjort enligt den traditionella metoden. Alla deras viner görs med ekologiska metoder och inom ett par år kommer alla viner att vara certifierade, den processen tar nämligen ett bra tag. Sumarroca-familjen har över 450 hektar vinstockar planterade på en kalkrik mark, vilket ger druvorna en anmärkningsvärd intensitet och mineralitet. I källaren är de kompromisslösa och endast högsta kvalitet duger. Kvaliteten på druvorna och trycket i flaskan gör deras Cava oerhört svår att skilja ifrån "riktig" Champagne.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS