Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Sumarroca har blivit utsedd till Spaniens bästa Cava-producent, två år i rad! Vinet är naturligtvis gjort enligt den traditionella metoden. Alla deras viner görs med ekologiska metoder och inom ett par år kommer alla viner att vara certifierade, den processen tar nämligen ett bra tag. Sumarroca-familjen har över 450 hektar vinstockar planterade på en kalkrik mark, vilket ger druvorna en anmärkningsvärd intensitet och mineralitet. I källaren är de kompromisslösa och endast högsta kvalitet duger. Kvaliteten på druvorna och trycket i flaskan gör deras Cava oerhört svår att skilja ifrån "riktig" Champagne.

Passar till

Servera kyld, 6-8 grader, till tapas, skaldjur eller som en härlig aperitif.

Utmärkelser

91/100 Decanter World Wine Awards

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Spanien
Region
Katalonien
Distrikt
DO Cava
Producent
Sumarroca
Huvuddruva
Parellada
Druvor
41% Parellada, 36% Xarel-lo, 23% Macabeo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.7g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Sumarroca

  Moët & Chandon försökte göra Cava, men lyckades aldrig. Lyckligtvis köpte Sumarroca odlingsmarken och lyckades! Idag är de en av de absolut högst rankade Cava-producenterna.

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.

 • Region

  Katalonien

  I Cataluñya sker produktionen av de berömda mousserande vinet Cava.
  Cataluñya är ett gammalt och mångfacetterat vinområde. I många avseenden ligger det i framkant när det gäller att utveckla spansk vinproduktion.

 • Huvuddruva

  Parellada

  En klassiker i cava som sällan är ensam

  Parellada – en ganska okänd druva, men en viktig beståndsdel i en klassisk Cava. Frisk, syrlig och med smak av grönt äpple och blomst.