• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Stella Bella Cabernet Merlot 2017 Cabernet Sauvignon

Stella Bella Cabernet Merlot 2017

Pris 189 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
20 st
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Rund & Fruktig
Färg
Djupt blåröd
Land
Australien
Region
Western Australia
Distrikt
Margaret River
Producent
Stella Bella Wines
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
75% Cabernet sauvignon, 25% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Fruktig, fatad doft med svarta vinbär, örter och choklad. Medelfyllig, smakrik och saftig stil med massor av trädgårdsbär, choklad och vanilj från ekfaten. Finstämda tanniner och bra syra ger vinet en snygg och lång eftersmak.

Utmärkelser

Best Cabernet Blend Margaret River Wine Show 2018

Passar till

Enligt producenten perfekt till Peking-anka serverad med hoisin-sås och vårlök. Servera svalt strax under rumstemperatur kring 18-19 grader.

Beskrivning

Stella Bella betyder "vacker stjärna" och är en av de främsta producenterna i Western Australia, om inte hela Australien, med sina konsekventa fem stjärnor i The Wine Companion och med toppbetyg för sina viner runt om i världens internationella vintävlingar. Charmen med dem är att de inte tar sig själva på allt för stort allvar utan producerar helt enkelt viner de vill dricka själva. Att det råkar vara bland det bästa som lämnar landet är en annan femma... Deras Cabernet Merlot är ett typexempel på en Nya Världen-tappning av en klassisk Bordeaux-blend med elegant frukt, rostade ekfatstoner och sval, ren stil rakt igenom. Detta är första gången vi saluför viner från producenten men de är här för att stanna!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS