Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Margaret River

(0)

En otillgänglig region som producerar kvalitetsviner.
Margaret River är ett av Australiens mest avlägsna och otillgängliga regioner som, trots det, producerar fantastiska viner.

Vinregionen Margaret River i Australien är hem åt inte mindre än 150 vingårdar, vilka producerar utmärkta och prisvinnande viner. Trots att regionen är en av Australiens mest otillgängliga är det många som reser dit för att uppleva de fantastiska vinerna. De utsökta vinerna kan med fördel avnjutas tillsammans med olika rätter med skaldjur som är fångade i samma kustregion.

Odlingsförutsättningar och terroir

Margaret River har det klimat i Australien som påverkas mest av de maritima förhållandena. Området har mer nederbörd än genomsnittet, vilket ger ett klimat som påminner om det vid Medelhavet. Margaret River kan också erbjuda den jämnaste temperaturen på kontinenten och påminner därmed starkt om förhållandena i Bordeaux, Frankrike.
Terroiren består av grus ovanpå en grund av granit och gnejs. Den roströda jorden innehåller mycket aluminium och järn, vilket ger smak åt druvorna som växer här.

Druvorna

Regionens viktigaste druvsorter är Cabernet Sauvignon, Shiraz och Chardonnay. Här odlar gårdarna också Sauvignon Blanc och Semillon, som ingår i fräscha blandviner som är både livliga och fruktiga. Speciellt Semillon-druvan har kommit att spela en allt större roll i produktionen av populära viner från området.
Margaret Rivers vinproducenter använder en kombination av klassiska vinodlingstraditioner och modern teknik. Den lokala omgivningen blir ofta använd som inspiration vid tillverkningen av deras fina viner, som många gånger har en prägel av det eleganta och förfinade. Producenterna använder varsam handskörd samt handsortering av druvorna för att säkerställa druvornas höga kvalitet. Vingårdarna arbetar med naturliga jäsningar och egen jästkultur, vilket också bidrar till vinernas höga klass.

Vinerna

Ett av vinerna som Margaret River är känt för är dess välsmakande Cabernet Sauvignon. Vinerna är något fylliga med stark doft och elegant stil. De passar utmärkt till medelhavsrätter som innehåller exempelvis krabba eller fisk.

Den Chardonnay som vingårdarna producerar håller absolut världsklass. Den är både koncentrerad och raffinerad, samtidigt som den har en hög, kryddig komplexitet från druvorna som bevarats i vinframställningen.