Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-18 grader tillsammans med vilt, grillat kött eller mogna ostar.
Balanserad, fräsch och mycket elegant Brunello. Komplexa aromer som kännetecknas av svarta körsbär, plommon och mogna körsbär med toner av lakrits, tobak och stjärnanis. Fina smaker och tanninstruktur med utmärkt längd och ett kryddig avslut.
Vineriet Siro Pacenti grundades 1970 då de första vinodlingarna planterades och och fortfarande är i produktion. För närvarande ägs och förvaltas vineriet, som ligger norr om Montalcino, av Giancarlo Pacenti, och består av omkring 22 hektar vingårdar med hem för Sangiovese. Det är en modern vingård som använder den bästa och mest avancerade tekniken, men med fokus på tradition och kunskap. Här producerar eleganta viner med stora aromer och personligheter. Detta vin har fått mogna i franska ekfat och sedan i flaska vilket gett en bra lagringspotential. Viner som bär Siro Pacenti på etiketter är en eprfekt union mellan natur och mänsklig kunskap vilket resulterar i viner av engagemang, erfarenhet och kärlek för sitt land och sitt arbete.
Utmärkelser
95 Poäng - James Suckling 92 Poäng - Robert Parker 92 Poäng - Antonio Galloni 91 Poäng - Wine Advocate