Puerta del Viento är en familjeägd vingård skapad av Jorge Vega år 2009 i Bierzo.
Projektet Puerta del Viento utmärker sig av flera skäl: vingårdarna ligger i två mycket olika områden, lätt sluttande och medelhög höjd i staden Pieros, på Camino de Santiago, och på hög höjd omkring 700 m i staden Canedo i Bierzo-bergen. Femtioprocent av vingårdens vinstockar är uppbundna i såkallade goblet-stil och är mellan 80 och 130 år gamla. Vinframställningsteknikerna syftar till att lyfta fram vinernas typicitet.
Jorge Vega är en av pionjärerna i Bierzo-regionen när det gäller produktion av viner utan några som helst konserveringsmedel, inklusive helt eliminering av svaveldioxid. Hans filosofi är att skämma bort, vårda och ge stor uppmärksamhet åt detaljer från vingården till glaset. Han var en pionjär i produktionen av naturliga viner med den lokala druvsorten Mencía. Som en stor forskare av både området och traditionella sorter har han också varit en pionjär i återupplivningen av Doña Blanca och Pan y Carne, med målet att bevara områdets vinarv.