Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Kastilien-León Spanien
  • Kryddigt & Mustigt
  • Nyhet
  • Eko
Puerta del Viento Mencia Cepas Centenarias  2020 Mencia

Puerta del Viento Mencia Cepas Centenarias 2020

299kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
1 flaskor
Puerta del Viento Mencia Cepas Centenarias  2020 Mencia
Puerta del Viento Mencia Cepas Centenarias 2020 299kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
57 st

Naturlig mencia som för tankarna till norra Rhone!

Perfekt till salta charkuterier, tomatbaserade pastarätter eller precis som det är. Servera något svalt kring 16-18 grader.

Djup aromatik av rökig mineralitet, skogshallon, viol, örter, vitpeppar, charkuterier, lakrits och körsbär. Något som speglar den josiga och fint strukturerade smaken. Kroppen är medefyllig, syran frisk och eftersmaken fint ihållande fokuserad på mineraler och lakrits.

Omdömen

Beskrivning

Puerta del Viento är en familjeägd vingård skapad av Jorge Vega år 2009 i Bierzo.

Projektet Puerta del Viento utmärker sig av flera skäl: vingårdarna ligger i två mycket olika områden, lätt sluttande och medelhög höjd i staden Pieros, på Camino de Santiago, och på hög höjd omkring 700 m i staden Canedo i Bierzo-bergen. Femtioprocent av vingårdens vinstockar är uppbundna i såkallade goblet-stil och är mellan 80 och 130 år gamla. Vinframställningsteknikerna syftar till att lyfta fram vinernas typicitet.

Jorge Vega är en av pionjärerna i Bierzo-regionen när det gäller produktion av viner utan några som helst konserveringsmedel, inklusive helt eliminering av svaveldioxid. Hans filosofi är att skämma bort, vårda och ge stor uppmärksamhet åt detaljer från vingården till glaset. Han var en pionjär i produktionen av naturliga viner med den lokala druvsorten Mencía. Som en stor forskare av både området och traditionella sorter har han också varit en pionjär i återupplivningen av Doña Blanca och Pan y Carne, med målet att bevara områdets vinarv.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling