• Vin från Piemonte Italien
Porta Rossa Barolo Riserva Bricco Ambrogio 1997 Nebbiolo

Porta Rossa Barolo Riserva Bricco Ambrogio 1997

799kr

Porta Rossa Barolo Riserva Bricco Ambrogio 1997 Nebbiolo
Porta Rossa Barolo Riserva Bricco Ambrogio 1997 799kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Tillfälligt slut

Barolo Riserva från stora årgången 1997!

Servera vinet efter cirka en timme på karaff kring 18 grader. Ljuvligt till en kantarellrisotto med en blodig entrecote och rödvinssås, tryffelpasta samt till rådjurssadel.

Mycket ren doft som påminner om rostade kastanjer, katrinplommon, mörk choklad och varma kryddor som muskotnöt. Vidare inslag av torkade örter, läder och svart tryffel. Smaken är elegant med en fin syra och distinkta tanniner. Eftersmaken är otroligt lång och fokuserad på torkade röda rosor och solmogna körsbär. Flaskorna kan vara lite dammiga från lagring i vinkällaren men inget som påverkar innehållet.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 13.5%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml

Omdömen

Beskrivning

Bricco Ambrogio står som den exklusiva cru inom gränserna för Roddi, inbäddat på stadens sydligaste krön. Denna vingård pryder en majestätisk kulle som sträcker sig från sydöstra horisonten till sydväst, omfattande den södra vidden. Det är försiktigt sluttande terräng med rikligt solljus, vilket främjar ett varmt mikroklimat som ger mogna frukttoner.

Jordmånen i Sant'Agata Fossili Marne geologisk region, kännetecknas av en brant lutning och grunt, med blågrå märgel, framträdande på ytan.

Vingård: Bricco Ambrogio cru

Vintillverkning: Processen börjar med en tio dagars jäsning
av druvmusten i temperaturkontrollerade kar, under
som den förblir i kontakt med druvskalen. Därefter rackas vinet försiktigt och överförs i slavonska ekfat, där de får mogna
och åldras under noggrann övervakning i minst två år.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt