Beskrivning

Sedan år 1885 har inte mindre än sex generationer från Bougrier-familjen bemästrat konsten att göra vin i Loire-dalen. Här skapar man delikata, subtila viner, men respekt för marken och folket i största fokus. Gillar du Sancerre är detta ett vin för dig. Få samma härliga smakupplevelse men till en bra mycket lägre penning!

Passar till

Servera runt 8-10°C som aperitif eller till rätter på sötvattensfisk, eller skaldjuranrättningar med lite hetta och såklart till en matig sallad med en god getost.

Produktinformation

Lagerstatus
32 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Frankrike
Region
Loire
Distrikt
Touraine
Producent
Famille Bougrier
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Famille Bougrier

  Allt började år 1885, när Achille Guenault-Cousin upptäckte "Plateau des Hauts Lieux" i Touraine-regionen som ligger i staden Saint Georges sur Cher.

 • Huvuddruva

  Sauvignon Blanc

  "Den vilda vita"

 • Region

  Loire

  Längs med den 100 mil långa Loirefloden finner vi en förtrollande vacker dal med rik grönska och dynamiskt klimat. Välkommen till Frankrikes trädgård - Val de Loire!

 • Distrikt

  Touraine

  Vinregionen Touraine är på många sätt spännande i sin mångfald. Här samsas många gårdar med en rad olika vinstilar. Vad du än har för preferenser kan du nästan vara säker på att hitta dina favoriter här. I Touraine finns allt från mycket ambitiösa vinproducenter, till vinmakare som tillverkar enklare vardagsviner.