Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Famille Bougrier

(28)

Allt började år 1885, när Achille Guenault-Cousin upptäckte "Plateau des Hauts Lieux" i Touraine-regionen som ligger i staden Saint Georges sur Cher.

Achille skapade "Domaine Guenault".  Sedan dess har flera generationer varit delaktiga i det som idag är Famille Bougrier. Maria Guenault, Maurice Bougrier och Jean-Claude Bougrier, var den 4:e generationen på vingården och bedrev den i Achilles goda anda. Då bestod Bougrier utav en enda stor vingård. 

Förvandlingen till vad Bougrier är idag

Året 1988 tog den 5:e generationens Noël Bougrier över rodret på vingården. Med honom har vingårdsmarken utvidgats till lägen fördelade över nästan hela Loire-dalen, allt från Sancerre till Nantais. Med det successivt utökande av mark så skapade han till slut tre nya vingårdar: "Les Caves Tourangelles” i Touraine-regionen år 1995, vidare till “Les Caves de l'Angevine” i Anjou år 2000 samt “Les Caves de la Nantaise” i Muscadet år 2008.

Vinambassadör för Loire

Resultatet blev att han genom sina resor runt i den vackra Loiredalen blev en sann ambassadör för Bougriers viner, genom att höja bilden av det idag smått legendariska vinhuset Famille Bougrier. Det är därför deras viner serveras på stjärnklassade restauranger världen över.

Syskonen Nicolas och Sophie 

År 2015 tillträdde den 6:e generationens vinmakare Nicolas Bougrier till familjeföretaget och idag så bedrivs vingården därför av två generationer som arbetar sida vid sida för att uppnå sitt enda mål: Erbjuda viner som allra bäst uttrycker den underbara Loiredalen, med största respekt för jorden och människan. Nicolas syster, Sophie Bougrier, presenterar vinerna runt om i Frankrike och utomlands.

Ladda in fler produkter +

Visar 24 av 28 produkter