• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Moingeon Crémant de Bourgogne Brut Chardonnay

Moingeon Crémant de Bourgogne Brut

Pris 149 kr

Lagerstatus
326 st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta två åren
Karaktär
Friskt & fruktigt
Färg
Ljust gyllene, med fin mousse
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Crémant de Bourgogne
Klassifikation
AOC
Producent
Moingeon
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
80% Chardonnay, 20% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
12%
Kategorier

Doft & smak

Aromerna är friska och fräscha, med toner av citron och en lätt subtil blommig doft. Även smakerna är friska och fräscha av ljus syrlig frukt, med en lätt blommighet och en fin mousse som stimulerar gommen på ett fint sätt.

Passar till

Perfekt som aperitif och fungerar också fint som måltidsdryck till rätter på fågel, lättare fisk- och skaldjursrätter. Även väldigt trevligt till en inte allt för söt dessert, t.ex sorbet. Bra serveringstemperatur, runt 6-8°C

Beskrivning

Crémant görs, precis som Champagne, enligt den traditionella metoden (såklart heter den Champagnemetoden i Champagne) och i Bourgogne används dessutom oftast de två största druvorna för just Champagnetillverkning, Chardonnay och Pinot Noir. Att druvorna till dessa viner dessutom växer så nära som 8 mil från Champagne (Côtes de Beaune, Côtes de Nuits och Côtes Chalonnaise) är det svårt att inte göra jämförelsen med det ädla prestigevinet. Den största skillnaden här är utan tvekan priset. Här får du ett vin som tillverkats på samma sätt som Champagne, gjort på samma druvsorter, som växt i liknande jordmån och i liknande klimat till bråkdelen av priset. Inte dumt!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS