Vingårdarna är alla belägna på Meseta de Ocaña, en hög platå i Toledo med ett kontinentalt klimat.
Druvsort: Tempranillo (Cencibel).
Jordmån: Kalkjordar på 750 meters höjd över havet.
Skörd: Handplockat i september.
Jäsning: Spontanjäsning av 50% hela klasar och 50% avstjälkade druvor. Malolaktisk jäsning: I amforor "sur lie" under 6 månader. Ingen klarning eller filtrering.
Majoriteten av vinrankorna är "old bush vines" som odlas ekologiskt, manuellt och utan bevattning. De gamla familjevingårdarna med de inhemska druvsorterna airén, malvar, tempranillo (cencibel) och garnacha utgör grunden för alla vinerna som produceras.
Tron och dedikationen på Bodegas Más Que Vinos har alltid varit baserad på att bidra så mycket som möjligt för att bevara och förbättra vår planet, miljö och vårt samhälle.
Varje medlem i vinerit är medveten om att varje detalj räknas och är engagerad i att bidra till att skydda, säkra och förbättra miljön. År 2022 mottog producenten det prestigfyllda certifikatet Sustainable Wineries for Climate Protection (SWfCP) som ett tecken på engagemang för att ta hand om naturen och skydda den.