Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Fem vingårdar att hålla extra koll på!

På en vingård ges unga talanger full frihet i vinmakningen, på en annan jobbar far och dotter sida vid sida för att förverkliga sin dröm och en tredje drivs av en kvinna som har kammat hem titeln “Best wine in the world”. Vi listar fem producenter att hålla lite extra koll på den här månaden!

Vår passion för vin ligger i detaljerna, det är historierna som gör varje vin unikt. 
Bakom varje glas vin du njuter av finns en person som haft en dröm och en vision och det är just mot dem vi vill rikta strålkastarljuset idag!

JEAN-PAUL HEBRART

Club Trésors de Champagne

Champagnehus kommer och Champagnehus går. Vi har haft de flesta namnkunniga producenter i Champagne i vårt lager men det finns ett hus som ligger oss extra varmt om hjärtat; Jean-Paul Hebrart. Kvalitén på druvorna är så bra att de även levererar druvor till några av de största champagnehusen, däribland Bollinger. Sedan 1985 är Hebrart medlem i “Club Trésors de Champagne”, föreningen för av de allra bästa mindre odlarna i Champagne. För dig som vill ha riktigt bra Champagne, utan att behöva betala flera hundra kronor extra för namnet, rekommenderar vi Jean-Paul Hebrart. 

CASA ERMELINDA FREITAS

Kvinnan bakom “best Wine in the World” 

Sedan matriarken Dona Ermelinda gick i pension 1995 är det Leonor som driver Casa Ermelinda. Vi känner igen hennes viner främst under namnen Fat Baron och 200 Gallons. Utmärkelser har haglat över Leonor och hennes arbete och 2008 vann gården "Best Wine in the World" för deras Shiraz (årgång 2005)! Detta var enormt stort i Portugal och året därpå fick Leonora Freitas ta emot landets förnämsta utmärkelse ”Ordem do Mérito” direkt från presidentens hand!

REDHEADS

Kreativitet utan gränser

Tony Laithwaite kom på den briljanta idén att skapa en studio för unga, kreativa vinmakare att samlas i på sin fritid för att göra små batcher fantastiska viner i Barossa-dalen i Australien. Idag överses verksamheten av stjärnvinmakaren Dan Graham under namnet RedHeads. Här görs numera nyskapande och allt som oftast prisbelönta viner och intressanta möten mellan stilar och regioner. Unga vinmakare får fria händer till att ta fram nyskapande, goda och kreativa viner!

TERRANOBLE

Årets vinproducent i Chile 

TerraNoble är ett fynd ute i vinvärlden, närmare bestämt Chile. Främst producerar de otroligt prisvärda viner i Reserva och Gran Reserva kvalitet i en mer moderat prisklass men de gör också otroligt bra premiumviner och trevliga bordsviner. En stor del av deras filosofi bygger på terroir, dvs det exakta växtlägets påverkan på råvaran. Jordmån, mikroklimat, höjd etc. Ett ordentligt kvitto på de underverk TerraNoble gör av varje enskild terroir är att de år 2016 utsågs till "Årets Vinproducent" i Chile!

FRANCO MONDO

Undangömd Pärla!

Som sinnebilden för en liten, familjeägd producent drivs gården av far och dotter (Valerio och Sandra) Mondo. Med 12 hektar som fokuserar kring Barbera och en rad mindre lokala druvsorter producerar de drygt 100 000 flaskor om året. Franco Mondos viner står verkligen ut som någonting utöver det vanliga.

Som respekterade och hyllade vinbönder i regionen har familjen Mondo fortsatt producera vin i flera generationer, alltid med lika mycket kärlek för vin.

Vi hoppas att ni kommer ha lika kul som vi har haft med att upptäcka dessa viner!

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan