Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Jean-Paul Hebrart

(8)

Jean-Paul Hébrart- knappast någon ny bekantskap för er som varit med oss en tid. Jean-Paul Hébrart är en liten och extremt kvalitetsfokuserad producent, som år efter år producerar viner i absolut toppklass, med en otrolig prisvärdhet.

Jean-Paul Hébrart  är också den Champagne-producent vi jobbat med allra längst och dessutom en av våra bästa och mest pålitliga samarbetspartner som vi haft sedan vi drog igång 2004. Precis som många andra Champagne-producenter gör de allt ifrån vanliga standard-cuvéer, till stora Grand Cru-viner. För er som följt Vinoteket.se under en längre till, är Jean-Paul Hébrart knappast någon ny bekantskap. Jean-Paul Hébrart är en liten och extremt kvalitetsfokuserad producent, som år efter år producerar viner i absolut toppklass, med en otrolig prisvärdhet. Det är också den Champagne-producent vi jobbat med allra längst och dessutom en av våra bästa och mest pålitliga samarbetspartner vi haft sedan vi drog igång 2004. Precis som många andra Champagne-producenter gör de allt ifrån vanliga standard-cuvéer, till stora Grand Cru-viner.

Jean-Paul tog över driften av egendomen Marc Hébrart Champagne från sin far Marc 1997. Marc som producerat Champagne i sitt namn sedan 1964 har dessutom varit medlem i Club Trésors de Champagne sedan 1985. Hébrart förespråkar hållbart jordbruk och odlar ekologiskt och undviker alla syntetiska inslag så långt som möjligt. Han väljer ut och handplockar alla druvor själv, allt för att säkerställa att endast de bästa druvorna används till hans viner.

Hébrarts odlingsareal omfattar idag 14 hektar på 65 platser i sex olika byar. Han har Premier Cru-gårdar i Mareuil-sur-Aÿ, Avenay, Val d’Or and Bisseuil och Grand Crus-gårdar i Aÿ samt Chouilly och Oiry i Côte des Blancs. Hans viner får ständigt höga betyg från kända vinkritiker som Robert Parker, Richard Juhlin och vinmagasinen Wine Spectator och Wine & Spirit Magazine.

Medan de flesta av hans viner fermenteras i rostfria ståltankar, har han nu börjat göra ett fatfermenterat toppcuvée, som han kallar Rive Gauge/Rive Droite och indikerar att vinet är gjort på druvor från två olika vingårdslägen, belägna på var sin sida av floden Marne, Chardonnay från Chouilly och Pinot Noir från Aÿ. Frukten har Grand Cru-status, vilket är den bästa kvaliteten och den högsta klassificeringen i Champagne. Vinet har jästs på gamla 205 liters barriquer (ekfat) utan battonage (omrörning), man har bara använt vildjäst och inte kylstabiliserat eller filtrerat vinet.

För dig som vill ha riktigt bra Champagne, utan att behöva betala flera hundra kronor extra för namnet, rekommenderar vi Jean-Paul Hébrart.