Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Terranoble

(0)

Eleganta chilenska viner med miljöprofil.
Genom strikta miljöprotokoll och deltagande i miljöprojekt tar Terranoble ansvar för att lämna en bättre miljö till kommande generationer.

I Maule Valley mellan Anderna och Stilla havet odlar Terranoble druvan Carménère som blivit en symbol för den chilenska vinindustrin. 1993 startade vinmakaren Jorge Elgueta vingården tillsammans med en grupp visionärer. Syftet var att producera autentiska viner som hänför och fängslar konsumenten. De vill att vinerna ska återspegla den kreativa kraft och värdighet som finns i marken. Därmed vill de även skapa viner med respekt för folket och naturen som omger vinodlingarna.

Miljömedveten filosofi

Terranoble betonar respekten för ekosystemet och nödvändigheten att ta ansvar för att lämna en bättre miljö till kommande generationer. Således uppmärksammar de jordens och naturens egenskaper. I linje med det har Terranoble erhållit märken såsom "Hållbara vin från Chile" liksom V-märket som betecknar att vingårdens produkter är lämpligt för dem som följer en vegansk diet.

Pollinerande insekter

Som ett led i sin miljömedvetna profil ingår Terranoble även i "Operation Pollinator". Det är ett program som syftar till att öka antalet pollinerande insekter på jordbruksmark. Något som sker genom att skapa specifika livsmiljöer, anpassade till lokala förhållanden och inhemska insekter. Genom att kombinera utvalda blomfrön och innovativa fältförvaltningsmetoder försöker Terranoble gynna pollinerare och främja deras tillväxt, utveckling och bidrag till jordbruket.

Druvor

Carménère gick först under namnet Merlot. Men 1994 gjordes upptäckten att chilensk Merlot egentligen är en variant av Carménère. Förutom Carménère odlar Terranoble även Pinot Noir, Sauvignon Blanc och Chardonnay. Därtill odlar de också Pinot Blanc, Syrah och Tempranillo. Dessa druvsorter har en gynnsam växtplats i det mikroklimat som Maule Valley-regionen erbjuder.

Viner

Terranobles viner är distinkta och karaktärsfulla viner med stor typicitet, livlig syra och behagliga friska och fruktiga toner. Deras röda Reserva-viner passar till kryddstarka och mustiga rätter medan deras vita Reserva lämpligen dricks till ost eller fisk. En röd Gran Reserva kan med fördel avnjutas till rätter med ljust kött eller grönsaker. Övriga vita viner passar till pasta- och risrätter med fisk eller skaldjur.