Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Dansk remouladsås

Dansk remouladsås förhöjer en fransk klassiker med curry. Kombinationen är en riktig fullträff som du lätt kan fixa hemma!

Vad utmärker en dansk remouladsås?

Remouladsås är en kall sås med rötter i det franska köket. Den är baserad på majonnäs och innehåller en blandning av hackade grönsaker, kapris, senap och olika kryddor. Smaken kan variera beroende på region. Dansk remouladsås är en variant där du tillsätter curry till originalreceptet. Curryn ger dansk remouladsås dess karakteristiska gula färg och lite sötaktiga smak. Den här versionen är mycket uppskattad, inte bara i Danmark utan den förekommer i många andra länder.

Curry kan betyda olika saker. I det här receptet ska du använda det pulver som är vanligt i svenska butiker och gult av gurkmeja, snarare än en mer autentisk indisk variant som ofta har en annan smakprofil. 

Dansk remoulad till fisk

I Danmark serveras dansk remouladsås ofta till stekt fisk, särskilt rödspätta. Det är en klassisk kombination som många svenskar också uppskattar. Såsen har dock många fler användningsområden och kan till exempel passa som dipp till pommes frites, på hamburgare eller till skaldjur. I vårt recept på dansk remouladsås ingår lite crème fraiche som gör såsen extra krämig.

Om du använt rena redskap och iakttagit god hygien vid beredningen håller dansk remouladsås i några dagar i en lufttät behållare i kylen.

Gör så här

  1. Vispa äggulor, dijonsenap och salt i en bunke tills det blir luftigt.

  2. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. När blandningen tjocknar kan du tillsätta oljan i en tunn stråle. Fortsätt vispa tills all olja har använts.

  3. Smaka av med citronsaft.

  4. Blanda den hemgjorda majonnäsen med crème fraiche i en skål.

  5. Tillsätt hackade cornichoner, currypulver och cayennepeppar. Smaka av med salt.

  6. Låt såsen stå och dra i kylskåp i minst 30 minuter innan servering, för att smakerna ska utvecklas.

Ingredienser (4 pers)

  • 2 äggulor

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 nypa salt

  • 2 dl rapsolja

  • 1 msk citronsaft

  • 1/2 dl crème fraiche

  • 1/2 dl hackade cornichoner, valfritt

  • 2 tsk currypulver

  • 1/2 tsk cayennepeppar, valfritt

  • Salt efter smak

Vin som passar till dansk remouladsås:

Torr reisling

Grüner veltliner

Chenin blanc

Pinot blanc

Prosecco

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept