Musselpasta med krämig vinsås

Enkel att tillaga, himmelskt god att avnjuta och känns lyxig att bjuda på!

Matcha till en frisk Chardonnay som gör sig perfekt till musslorna. Tillräckligt komplext och fylligt för att komplettera grädden.

Gör så här

Koka upp potatisen så pulversåsen är riktigt färsk när du serverar!

Musslor

  1. Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Rensa bort musslor som är trasiga och musslor som inte sluter sig när man knackar på dem.
  2. Koka upp vin och salt i en stor gryta.
  3. Lägg i musslorna och koka under lock tills de öppnar sig, cirka 5-8 minuter. Skaka grytan 2–3 gånger under koktiden.

Sås

  1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Fräs löken i smöret i en kastrull, cirka 3 minuter.
  3. Rör i crème fraîchen och sedan grädden, lite i taget.
  4. Sila ner vin- och musselspadet.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka upp såsen under omrörning och sjud 3–5 minuter till simmig sås. Håll den varm.

Pasta

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
  2. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i musslorna antingen med eller utan skal (släng de musslor som inte öppnat sig) och smöret.

Servering

  • Låt allt bli genomvarmt.
  • Lägg upp pastan och musslorna i varma serveringstallrikar.
  • Fördela såsen över.
  • Garnera med persilja och chilipeppar.
  • Servera med rostat surdegsbröd toppat med olivolja och flingsalt.

Servera med kärlek!

Ingredienser (4 pers)

Musslor

  • 1 kg blåmusslor
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 krm salt

Sås

  • 1 st lök stor gul
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 2.5 msk smör till stekning
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • Spad från musslorna
  • Salt
  • Peppar

Pasta

  • 4 prt pasta gärna tagliatelle eller pappardelle
  • 1 msk smör

Servering

  • 3 msk hackad persilja
  • Chiliflakes
  • 4 skivor surdegsbröd
  • Olivolja
  • Flingsalt

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept