Beskrivning

Det kvalitetsmedvetna Le Filere ingår i innovativa kooperativet Vallebelbo, som bedrivs av 160 odlare. Tillsammans förvaltar de över 500 hektar vingårdsmark i Piemonte. Deras fulla fokus ligger på att producera druvor av absolut högsta kvalitet. Le Filere använder sig enbart av den senaste tekniken i vingårdarna och med fullaste respekt för den underbara naturen.

Passar till

Gott till tagliatelle med kalv eller porcini, till nöt och vilt i alla dess former eller smakrika, lagrade och lite kryddiga ostar. Bra även till svamprätter. Servera något svalt, kring 16-18 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 1 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barbaresco
Producent
Cantina Vallebelbo
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Producent

  Cantina Vallebelbo

  Klassiska viner från ett världsarvsområde.
  Vallebelbo ligger i den Italienska regionen Piemonte. Där odlas Moscato Bianco druvan som ger söta och aromatiska viner.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Huvuddruva

  Nebbiolo

  Nebbiolo- den ädlaste och enda tillåtna druvan i de legendariska Piemontesiska vinerna  Barolo och Barbarescco. Dock är Nebbiolo så mycket mer än bara dessa viner och här har du möjlighet att upptäcka dess brädd.