Beskrivning

La Fea kommer från ett land fullt av historia, Aragón. Ursprunget för detta namn var smeknamnet till drottningen Isabel The Catholic som var känd i den delen av Spanien och som sedan gifte sig med Fernando El Catolico. Tyvärr var hon varken särskilt söt eller populär bland folket, men genom hennes genuina omtanke om sina ämnen blev hon känd och älskad. Deras äktenskap blev grunden för enandet av Spanien. Liksom drottningen är La Fea viner som både är mäktiga och fulla av karaktär. Deras viner är klara och ärliga, fulla av känslor med rötter till dess land och det goda arbetet av invånarna under åren.

Passar till

Servera runt 8-12°C till rätter på fet fisk, pastarätter med svamp, sniglar eller rätter på vitt kött.

Utmärkelser

90 Poäng - James Suckling

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Spanien
Region
Katalonien
Distrikt
DO Cava
Huvuddruva
Macabeo
Druvor
45% Macabeu, 30% Xarello, 20% Parellada, 5% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.8g/100ml
Alkoholhalt
11.5%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Macabeo

  "cavadruvan"

 • Region

  Katalonien

  I Cataluñya sker produktionen av de berömda mousserande vinet Cava.
  Cataluñya är ett gammalt och mångfacetterat vinområde. I många avseenden ligger det i framkant när det gäller att utveckla spansk vinproduktion.

 • Distrikt

  DO Cava

  Beteckningen Cava står för ett spanskt mousserande vitt vin eller rosévin. För att ett vin ska få heta Cava behöver det komma från ett speciellt ursprungsområde, vilket har benämningen DO (Denominación de Origen).

 • Kategori

  Cava

  Cava är Spaniens mest kända mousserande vin. Oftast torrt och friskt med fina bubblor. Ett bubbelvin som passar utmärkt till tapas eller som det är, en solig dag på balkongen.