• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 26 157 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

La Fea kommer från ett land fullt av historia, Aragón. Ursprunget för detta namn var smeknamnet till drottningen Isabel The Catholic som var känd i den delen av Spanien och som sedan gifte sig med Fernando El Catolico. Tyvärr var hon varken särskilt söt eller populär bland folket, men genom hennes genuina omtanke om sina ämnen blev hon känd och älskad. Deras äktenskap blev grunden för enandet av Spanien. Liksom drottningen är La Fea viner som både är mäktiga och fulla av karaktär. Deras viner är klara och ärliga, fulla av känslor med rötter till dess land och det goda arbetet av invånarna under åren.

Passar till

Servera runt 8-12°C till rätter på fet fisk, pastarätter med svamp, sniglar eller rätter på vitt kött.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Spanien
Region
Katalonien
Distrikt
DO Cava
Huvuddruva
Macabeo
Druvor
45% Macabeu, 30% Xarello, 20% Parellada, 5% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.8 g/100ml
Alkoholhalt
11.5%
Se även
Kategorier
La Fea Cava Brut har fått betyget 4.2/5 • 79 omdömen.
  • Huvuddruva

    Macabeo

    Macabeo är en ljus druva som används i vita och mousserande viner. En druva som ger en relativt låg alkoholhalt som sällan överstiger 13%. Serveras bäst kylt mellan 6-10 grader.

  • Region

    Katalonien

    I Cataluñya sker produktionen av de berömda mousserande vinet Cava.
    Cataluñya är ett gammalt och mångfacetterat vinområde. I många avseenden ligger det i framkant när det gäller att utveckla spansk vinproduktion.

  • Kategori

    Cava

    Cava- Spaniens stolthet när det kommer till mousserande vin. Allt som oftast torrt och härligt friskt med fina bubblor. Cava är perfekt att bjuda på när man önskar att lyxa till det men till ett vänligt pris.

  • Karaktär

    Torrt & Fruktigt

    Under denna kategori faller torra och fruktdrivna viner in med en restsötma på minimum 3g/ l max 12 g/ l.