Servera vinet kring 10 grader. Perfekt till pocherad torsk med skirat smör och kokt potatis, grillad svärdfisk samt trevligt till en smakrik fisk och skaldjursgryta,
Elegant och mineraldrivet vin med smak av gula äpplen, vit persika, citrus och mandelblom. Syran är frisk och kroppen fyllig. Eftersmaken är behagligt lång.
Elle: "Vinmakaren Rüdger van Wyk har här låtit sig inspireras av floden Karatara som rinner genom byn Knysna där han växte upp. Druvorna är plockade från svala områden runtom i Western Cape och fokus ligger på chardonnay och pinot noir, klassiska Bourgogne-druvor. Här får vi 100 % chardonnay som bjuder på smakrika toner av gula äpplen, mogen persika, varma kryddor och grillad citron, vilket för tankarna till vit bourgogne – här för en bråkdel av priset jämfört med om ursprunget varit Frankrike. På tallriken? Ugnsbakad röding med sandefjordsås och kantareller. Wow!." - 17/8-2023
Elle: "Vill du ha vitt i glaset kan du med fördel välja ett ekfatslagrat vitt vin som är lite krämigt och kryddigt. Kara-Tara Chardonnay från Sydafrika ger dig mycket vin för pengarna med toner av solmogen gul stenfrukt, grillad citron och varma kryddor. Lika bra som en välsvarvad vit bourgogne – fast billigare!" - 2/9-2024