Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vin från Western Cape

(19)

Vi befinner oss i Sydafrika i en provins med huvustad, Kapstaden. Western Cape är den viktigaste delen av hela Sydafrika när det kommer till frukt och vinproduktion.

Western Cape, eller Västra Kapprovinsen, har sedan 1993 varit en “Geographical Unit” som innefattar de flesta vingårdar i Sydafrika. Sydafrika som vinland har existerat i över 350 år och är en del av “Nya Världen”. Western Cape-viner brukar oftast uttrycka en Rhône-stil när det kommer till de röda och vara aromatiska när det gäller till exempel Sauvignon Blanc, speciellt de odlade vid atlantkusten.

Klimat:

Sydafrika är en utav de 10 högst rankade vinproducerande länder i världen med en vinproduktion på kring 10 miljoner hektoliter vin, per år. Med tanke på bredden på detta geografiska område är klimatet varierande beroende på var man är. Men generellt sätt är säsongerna här varma och ger torra somrar från November till April vilka sedan avtar med kalla och blöta vintrar som sätter in med enstaka snöfall på bergen.

Appellationer:

Hela “Cape”, Kapprovinsen, blev utmärkt och tillagd den 24e Juni 2004 i UNESCO’s World Heritage lista. Detta geografiska område brukar, lokalt sätt, kallas för Boland vilket betyder högland på Afrikaans.

Western Cape innehåller de flesta utav Sydafrika’s vingårdar och allt som allt, 5 olika regioner; Breede River Valley,
Cape South Coast,
Coastal Region,
Klein Karoo
och Olifants River.

Inom dessa existerar distrikt vilka i sin tur innehåller “Ward”.

De populäraste inom dessa 5 regioner är:
Constantia,
Stellenbosch,
Franschhoek,
Paarl,
Robertson
och Wellington.