Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Vitt vin
  • Pfalz Tyskland
  • Friskt & Fruktigt
  • Nyhet
Jülg Schweigen Riesling VDP 2022 Riesling

Jülg Schweigen Riesling VDP 2022

249kr

Sötma
Fruktsyra
Fyllighet
1 flaskor
Jülg Schweigen Riesling VDP 2022 Riesling
Jülg Schweigen Riesling VDP 2022 249kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
91 st

Krispigt mineralisk riesling i modern stil!

Perfekt till färska eller grillade ostron, till toast skagen eller till sashimi. Servera kring 10-12 grader.

Friskt, mineraliskt, puristiskt och precist. Låga skördeuttag, manuell skörd och spontanjäsning i stora fat. Aromerna är präglade av kalkig mineralitet, citrus, mandelblom och gröna äpplen. En krispig känsla i munnen och en lång behaglig eftersmak.

Omdömen

Beskrivning

Den familjeägda vingården Jülg har legat i Schweigen, direkt på den tysk-franska gränsen i södra Pfalz, sedan 1961. Här odlar Werner och hans son Johannes Jülg cirka 25 hektar ekologiska vinstockar. Fokus ligger på Bourgognes druvsorter och riesling.

Kuriosa - på grund av historien ligger 50% av vingårdarna i Wissembourg på franskt territorium. Före Schengenområdet var man tvungen att alltid ha pass med sig när man arbetade i vingårdarna. Numera kombinerar de två gränsöverskridarna det bästa av två kulturer, dag efter dag.

Medan Werner ansvarar för mousserande vinproduktionen med mycket tålamod och engagemang, ger Johannes, efter många års studier på ansedda vingårdar i både Tyskland och Frankrike, vinerna en omisskännlig signatur: eleganta, precisa och framförallt terroir-drivna. Viner som lämnar ett långvarigt intryck.

Manuell skörd är standard, druvorna bearbetas varsamt och, beroende på druvsort, används en blandning av rostfria ståltankar, traditionella Pfalz-fat, tonneau eller barrique för lagring. Endast på detta sätt kan det specifika terroiret och läget naturligt och skonsamt transporteras in i flaskan.

Drivna av ren passion och ambition arbetar Werner och Johannes noggrant i både vingården och källaren. Sedan den unga generationen tog över har vingården upplevt en ny dynamik, som inte har gått obemärkt förbi i VDP led - sedan 2021 är vingården medlem i det ansedda VDP.Nationalförbundet.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt