• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 28 166 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Weingut Jean Rapp Är en liten vingård som ligger mitt i de svagt böljande kullarna i södra Pfalz. Härifrån sträcker sig utsikten från Pfalz-skogens sluttningar till Rhenslätten och över till Alsace.

Den vackra egendom byggdes år 1782 och är än idag hem för de vackra vinrankorna.

Historien började för 114 år sedan när Johannes “Jean” Rapp, gifte sig med dottern till den dåvarande markägaren år 1905. Familjen Block-Grupe är nu glad att få fortsätta förvalta denna traditionella vingård, men Sina Andris och Frank Kayser som idag driver vingården har det ett tydligt mål, och det är att styra vingården med modernt tänk och varsamma händer in i framtiden och då med fokus på hållbar vinmakning. Det är med stort engagemang som de driver den underbara lilla vingård.

Vinstockarna växer vid foten av Haardtbergen och runt det lugna Drusweiler. Vinrankorna har odlats utan kemisk-syntetiska bekämpningsmedel sedan år 2016 och från nu, år 2020 är är vingården ekologiskt certifierad. Även i vinkällaren värdesätter de noggrann åldring, ger nödvändig tid för att mognad och vinerna tappas sent. Allt för sorglös njutning och med stor klunkvänlig glädje.

Passar till

Avnjut gärna vinet svalt kring 16-20 grader. Vinet är otroligt mångsidigt och går alldeles ypperligt bra att sippa på som det är intill eldstaden nu i höst eller när du önskar en bit mat till så passar denna flörtiga Pinot perfekt till maffiga biffar från grillen eller varför inte till en saftig stek, men underbart även lätt kylt på sommaren och precis som det är i sin enkelhet.

Produktinformation

Lagerstatus
115 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Ljust rubinrött
Land
Tyskland
Region
Pfalz
Distrikt
Südpfalz
Producent
Weingut Jean Rapp
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
50% Pinot Noir, 50% Dornfelder
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4 g/100ml
Alkoholhalt
13%
 • Producent

  Weingut Jean Rapp

  Ekologiskt certifierad sedan 2020

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Pfalz

  ”Världens första vinväg”

  Pfalz har världens första renodlade vinväg Deutsche Weinstraße.

 • Karaktär

  Mjukt & Bärigt

  Under denna kategori går rödbäriga, friska viner som nästintill aldrig har lagrats på fat. Smakaromer i mjuka och bäriga viner går åt röda bär som jordgubbar och skogshallon, örtighet som rosmarin och lavendel och ofta med en frisk syra.