Beskrivning

Vinet framställs genom en andra jäsning under 60 dagar i tank av ett stilla vin gjort på Gleradruvor. 15% Pinot Noir tillsätts i vinet vilket ger den vackert laxrosa färgen. Extra Dry betyder att vinet har en sockerhalt om 1,2-1,7 gr/100 ml, i detta fall 1,3 gr.

Passar till

Servera vinet vid 8-10 grader som aperitif, till fisk och skaldjur, eller till fräscha asiatiska rätter. Passar även mycket bra till en blandad buffé. Ett mycket bra all round bubbel att ha hemma.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
ljust laxrosa
Land
Italien
Huvuddruva
Glera
Druvor
Glera 85%, Pinot Noir 15%
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.3g/100ml
Alkoholhalt
11%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Glera

  Drottningen av prosecco!

 • Kategori

  Bästa vinet under 100

  Skralt i plånboken men fortfarande sugen på ett gott vin? Här hittar du det bästa röda, vita och mousserande vinet under 100 kr. Det godaste vinet är gratis men prisvärt vin är näst bäst. 

 • Karaktär

  Friskt & Bärigt

  Under denna kategori faller den “provensalska” stilen. Vinerna är ofta lätta och avrundade med smaker som går åt röda bär som hallon och smultron med citrustoner.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.