Ett utmärkt val till rätter som grillade lammkotletter med örtslungad potatis, fläskgrytor samt ost- och charkuteribrickor. Servera vid cirka 18 grader för att bäst framhäva vinets aromer och smaker.
Ett fylligt rödvin från regionen Península de Setúbal i Portugal. Vinet har en koncentrerad och kraftfull doft med inslag av rökiga björnbär och hallon, omslutna av kryddig vanilj och kokos från ekfatslagringen. Smaken är fyllig och sammetslen, med toner av mogna plommon, röda bär och mörka frukter, ackompanjerade av mörk choklad, rostat bröd och ekkryddor. Vinet är både fylligt och saftigt, med en imponerande drickbarhet.
1995 kände Dona Ermelinda att hon nu var för gammal för att ta hand om sina vinodlingar, så hennes dotter Leonor tog över driften av gården. Men tiderna var tuffa på den soliga, sandiga Setúbalhalvön, och Leonor fann att efterfrågan på hennes viner var liten. Av en slump träffade hon stjärnvinmakaren Jaime Quendera, som hjälpte Leonor att förvandla Casa Ermelindas så grundligt att de 2008 vann "Best Wine in the World" för deras 2005 Shiraz! Setúbal är känt för sina rullande vågor och överdådiga dessertviner, men nu (tack vare bl. a.Jaime och Leonor) är även dess smakrika och djärva rödviner i centrum.