• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Famille Bougrier Cadet Rousselle Gamay Noir 2019 Gamay

Famille Bougrier Cadet Rousselle Gamay Noir 2019

Pris 99 kr 109 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Lagerstatus
339 st
Lagring
Drick nu, till och med 2021
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Medeldjupt körsbärsrött
Land
Frankrike
Region
Loire
Klassifikation
Vin de France
Producent
Famille Bougrier
Huvuddruva
Gamay
Druvor
100% Gamay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.9 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Doft & smak

Distinkta aromer, med en unik stil av kryddig och lite peppriga toner av röda frukter. Fint balanserad, med sammetslena tanniner och inslag av svarta körsbär och fin kryddighet.

Utmärkelser

Silver - Gilbert & Gaillard, 2019

Passar till

Servera runt 15-17°C till grillad fisk, rätter på vitt kött, såsom kalv eller fläskkotletter. Också trevlig till en prestigelös charkbricka med inte allt för kraftiga ostar.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga appellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS