Beskrivning

I fyra generationer har familjegården Domaine Cauvard, i hjärtat av Beaune, gått i arv. Idag manövrerar familjen över odlingar i fem byar som tillsammans består av 18 hektar. Vinerna de gör erbjuder ett brett spektrum av olika stilar, terroir och klimat, men alla med den gemensamma nämnaren Côte de Beaune. De makar fortfarande sina viner enligt gamla traditioner, med handskörd och minimalt med inverkan av gödning och herbicider.

Passar till

Servera runt 16-18 grader. tillsammans med anka eller annan fågel, vilt, som rådjur, eller till biff eller fläsk. Addera gärna svamp till rätten, så är du hemma

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 2 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Ljust rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Volnay
Producent
Domaine Cauvard
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  Domaine Cauvard

  Domaine Cauvard gör hållbara viner med gamla anor.
  Domaine Cauvard ligger i distriktet Côte de Beaune. De har några av de bästa markerna i området och producerar vin med hållbara metoder.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Distrikt

  Volnay

  Vinet Volnay är primärt producerat i den franska kommunen Volnay i Côte de Beaune i Bourgogne. Dessutom sker tillverkning i vissa vingårdar i kommunen Meursault. Appellation d'origine contrôlée (AOC) Volnay fick appellationsstatus 1937. Volnay är huvudsakligen baserad på druvsorten pinot noir med tillverkning av rött vin.