Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine Cauvard

(4)

Domaine Cauvard gör hållbara viner med gamla anor.
Domaine Cauvard ligger i distriktet Côte de Beaune. De har några av de bästa markerna i området och producerar vin med hållbara metoder.

Marken som Domaine Cauvard har i sin ägo erbjuder något av de bästa terroirs som regionen Côte de Beaune kan erbjuda. Detta område, som utgörs av en kalkstensås, är en del av regionen Bourgogne i Frankrike. Domaine Cauvard odlar idag vinstockar på 19 hektar i fem olika byar utspridda över regionen. På så vis representerar vingården väl det varierande mikroklimat som Côte de Beaune har ett erbjuda.

Gamla anor

I fyra generationer har familjeföretaget Domaine Cauvard varit beläget i hjärtat av staden Beaune. En direkt ättling till den äldsta familjen Aloxe-Corton, Simon Gagnerot, köpte sin första vinstock redan 1681. Traditionella metoder styr fortfarande odlingen av vinstockarna, vinframställningen och lagringen av vinerna. Däremot använder gården modern och effektiv utrustning samt en ny oenologisk teknik för att säkerställa kvaliteten och konsistensen i produktionen.

Hållbar odling

Odlingen av vinstockarna sker på ett hållbart som respekterar den inhemska floran och faunan. Det innebär att det inte används några kemikalier i odlingen. I stället tillsätts enbart naturliga produkter för att skydda vinstockarna. Druvorna skördar vingården huvudsakligen för hand. Därefter gör de ett noggrant urval så att bara de bästa druvorna används för vinframställningen. Vinifieringen sker i ektunnor under en period av 12 till 15 månader.

Viner

Domaine Cauvards röda viner är subtila och delikata. De har en fin garvstruktur samt är lätta och smidiga. Doften visar spår av röda bär som hallon och körsbär liksom svarta bär såsom björnbär. Det är förstärkt med toner av lakrits och undervegetation. Vinerna har välstrukturerade tanniner som är närvarande och eleganta.

De vita viner som Domaine Cauvard producerar har citrusaromer och dofter av färskt gräs fyller dess bouquet. Dessutom har de vita vinerna en rundhet samt en smidighet och de är bra syrabärare. De förmedlar en fruktig smak med en touch av mineraler och ett avslut av hasselnöt.